Welke hoortoestellen komen voor vergoeding in aanmerking?

In Nederland hebben we hoortoestellen die worden vergoed door de zorgverzekeraar. Dit betreft toestellen en diensten die door de zorgverzekeraar zijn ingekocht – zoals dat ook gebeurt met medicijnen en andere zorggerelateerde producten en diensten. U komt met een zorghoortoestel in aanmerking voor vergoeding als het gehoorverlies aan een oor meer is dan 35 dB. Dat kan dus per oor verschillen.

Afspraken en procedures zijn vastgelegd in het Hoorprotocol waarmee u als cliënt wordt ingedeeld in een van de 5 categorieën die zijn gekoppeld aan een hoortoestellen database. Zo krijgt u voor uw hoorproblemen een adequate hooroplossing waarbij het hoortoestel (deels) wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding per categorie is niet bij alle ziektekostenverzekeraars hetzelfde. Van de categorieprijs wordt 75% vergoed en betaalt u een eigen bijdrage van 25%. Met een aanvullende verzekering kan de eigen bijdrage teruglopen tot wel 0%.

Bij Hoorspeciaalzaak.nl gaan we verder dan conventionele hoorprotocollen. Ons gepersonaliseerde hoorprotocol is ontworpen om uw unieke gehoorbehoeften te begrijpen en te voldoen aan de hoogste normen in de branche.

Een Persoonlijke Aanpak: Wij geloven in maatwerk. Ons proces begint met een uitgebreide hoortest en een diepgaand begrip van uw levensstijl en luisteromgeving. Deze gegevens vormen de basis voor een op maat gemaakt hooradvies dat perfect bij u past.

Geavanceerde Technologieën: Bij Hoorspeciaalzaak.nl omarmen we cutting-edge technologieën om u de meest geavanceerde en effectieve hoortoestellen te bieden. Onze selectie omvat de nieuwste innovaties, zodat u niet alleen beter hoort, maar ook profiteert van het comfort en gemak van moderne audiotechnologie.

Uw Keuze, Uw Vergoeding: In tegenstelling tot vaste categorieën moedigen we u aan om de regie over uw hoorervaring te nemen. Kies het hoortoestel dat naadloos aansluit bij uw wensen, ongeacht de voorgestelde categorie. Hierbij behoudt u de vergoeding van uw zorgverzekeraar, zelfs als u kiest voor een geavanceerder model.

Aftrekbaarheid bij de Belastingdienst: We begrijpen dat uw gehooroplossing een investering is. Daarom bieden wij duidelijkheid over de aftrekbaarheid van eventuele meerkosten bij de Belastingdienst. Onder specifieke voorwaarden zijn deze meerkosten aftrekbaar, waardoor u de beste hoorervaring kunt bereiken zonder concessies.

Bij Hoorspeciaalzaak.nl staat uw gehoor centraal. Ontdek de revolutie in hoorzorg met ons op maat gemaakte protocol. Neem contact op voor een persoonlijke consultatie en ervaar hoe wij uw gehoor naar nieuwe hoogten tillen. U verdient immers niets minder dan het allerbeste.

Wat vinden wij?

Bij Hessel van Twist Hoorspeciaalzaak vinden we dat u binnen de basiszorg weinig keuze heeft als u op basis van een vragenlijst volgens het Hoorprotocol wordt ingedeeld in een categorie. Daarom bieden wij als eerste zelfstandige audiciensbedrijf het zorghoortoestel aan voor € 0,-!

(Met uitzondering van een budgetpolis waarvoor de zorgverzekeraar andere vergoedingen hanteert. Er geldt dan een standaard eigen bijdrage van € 99 per toestel.)
Bij een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering kunt u deze deels of helemaal inzetten voor een van de nazorg-arrangementen die wij aanbieden. Wij kunnen u hier meer over vertellen in het intake gesprek.

Vrijemarkttoestellen

De techniek van toestellen in de database loopt achter op de nieuwste technologie die wel beschikbaar is in de vrije markt. Hoortoestellen op de vrije markt komen niet in aanmerking voor vergoeding van uw zorgverzekeraar.
Bij Hessel van Twist Hoorspeciaalzaak kunnen de hoortoestellen worden onderverdeeld in middensegment, hoogsegment en topsegment toestellen. Je kunt ook spreken van comfortabele toestellen, beste prijs/kwaliteit toestellen en meest geavanceerde toestellen. Ook willen wij dit segment bereikbaar maken voor ieder budget en informeren we u graag over de verschillen in hoorprestaties en wat u krijgt voor uw geld. Onze hoortoestellen zijn in vergelijking met andere
aanbieders – zelfs de grote online aanbieders – zeer scherp geprijsd.
Hessel van Twist Hoorspeciaalzaak vertelt u precies wat de kosten zijn van ieder geselecteerd
hoortoestel, de vergoeding door uw zorgverzekeraar en het bedrag dat u eventueel zelf moet betalen.

Zorghoortoestel: € 0,-

Voor een zorghoortoestel uit de basisverzekering is uw eigen bijdrage bij Hessel van Twist Hoorspeciaalzaak
€ 0,-. Wij stellen het hoortoestel adequaat af en u kunt het 4-8 weken dragen om er aan te wennen. Als u daarna het toestel aanschaft hebt u recht op de basis hoorzorg:

  • u bent zelf verantwoordelijk voor schoonmaak, onderhoud en aanschaf van verbruiksartikelen zoals batterijen, filters voor de luidsprekers en domes;
  • bij verlies hebt u geen recht op een nieuw hoortoestel;
  • op maat gemaakte artikelen zoals oorstukjes of schaaltjes voor In-het-oor toestellen vallen niet onder adequate basis hoorzorg. Deze kosten worden altijd doorberekend aan de klant.

Jaarlijks staan wij in de week van Prinsjesdag voor u klaar om uw hoortoestel(len) kosteloos grondig na te lopen en schoon te maken. Wenst u meer service en nazorg dan zijn er modulaire opties op de nazorg-menukaart van Hessel van Twist Hoorspeciaalzaak met een uitgebreider nazorg pakket, afkoop van reparaties, verzekering voor verlies en diefstal en remote fitting. Hebt u moeite met het wisselen van de batterijen of kiest u voor meer gebruiksgemak dan kunt u ook nog kiezen voor een upgrade-module voor oplaadbaarheid.

Op onze prijslijst zijn de kosten van al uw opties overzichtelijk bij elkaar gezet. Tijdens het intakegesprek nemen wij dit uitgebreid me u door.

Goedkoop of duur – wat is het verschil?

Alleen geluid versterken is niet hetzelfde als versterken wat u wilt horen. Zodra sprake is van lawaaiige of wisselende geluidssituaties is het moeilijker om gesprekken te voeren. Het vraagt complexe technologie om in moeilijke luistersituaties het spraakverstaan te verbeteren. Hoe complexer de
techniek, hoe kostbaarder het hoortoestel in aanschaf is.
Hessel van Twist Hoorspeciaalzaak laat u per kenmerk zien wat u zoal van een hoortoestel mag verwachten in de verschillende segmenten.

Duurder is niet altijd beter, maar verschillende kenmerken dragen bij aan beter spraakverstaan, comfortabeler horen en het verminderen van luisterinspanning. Goedkopere toestellen zijn daarin vaak meer beperkt.
Bij Hessel van Twist Hoorspeciaalzaak kunt u desgewenst twee typen hoortoestellen uit verschillende segmenten met elkaar vergelijken en zelf beoordelen of een duurder toestel voor u voldoende meerwaarde heeft.

Hessel van Twist Hoorspeciaalzaak kan ook adviseren m.b.t. ondersteunende apparatuur bij telefoneren, televisiekijken, muziek luisteren, luisteren naar voordrachten, theater of kerk. Ook zijn er diverse wek- en waarschuwingssystemen voor bijv. een wekker of de deurbel. Hulpmiddelen kunnen comfort en bedieningsgemak bieden, maar uw hoortoestel is daarin altijd de belangrijkste schakel!
Hoortoestellen worden gemiddeld 16 uur per dag gedragen, terwijl accessoires incidenteel worden gebruikt.
Laat dit meewegen in de keuze van een voor u goed hoortoestel.