Belastingteruggave voor hoortoestellen berekenen

Bent u in het bezit van een gehoorapparaat dat u volledig zelf heeft bekostigd? Dit kan het geval zijn als u bijvoorbeeld heeft gekozen voor een geavanceerd hoortoestel met innovatieve functies, of omdat u om bepaalde redenen (nog) geen recht heeft op vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar. In dergelijke situaties kunt u het volledige aanschafbedrag aftrekken bij uw belastingaangifte. Hierdoor komt u mogelijk in aanmerking voor een terugbetaling van een deel van het aankoopbedrag door de belastingdienst.

Het bedrag van de meerprijs is alleen aftrekbaar als aan de volgende twee voorwaarden is voldaan:

  1. De meerprijs is ontstaan omdat u een duurder apparaat wilde hebben.
  2. De functionele eisen van dat duurdere gehoorapparaat waren beter voor u. Bijvoorbeeld omdat het apparaat betere functies heeft dan standaard hoortoestellen volgens het hoorprotocol, waardoor u beter kunt verstaan. Of omdat het comfortabeler zit, meer connectiviteit biedt met Bluetooth-apparatuur en/of een betere geluidskwaliteit heeft die het luistercomfort verbetert.

Hessel van Twist Hoorspeciaalzaak helpt u graag bij het vinden van het perfecte hoortoestel. Door gebruik te maken van belastingaftrek wordt uw investering in een hoogwaardig hoortoestel betaalbaarder, met als resultaat een verbeterde luisterervaring en hogere levenskwaliteit.

Bij Hessel van Twist Hoorspeciaalzaak begrijpen we dat dit een belangrijke beslissing is. Daarom hebben we een handige rekentool ontwikkeld waarmee u snel kunt zien hoeveel u kunt terugkrijgen van de belasting. Uw gegevens worden niet opgeslagen en dienen slechts ter indicatie (op basis van 1 inkomen).
Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van de Belastingdienst.

belastingteruggave

is wat u mogelijk kunt terugontvangen van de belastingdienst (dit is slechts een indicatie)